Ferieboliger og feriehus på Mallorca

Villapartner har et stort utvalg av attraktive ferieboliger, ferieleiligheter og feriehus til leie på Mallorca. Vi har feriehus og ferieboliger med privat svømmebasseng, hage m.m. Villapartner har en feriebolig til ethvert budsjett.

Feriebolig til både par og familier

Villapartner har ferieboligen til deg, uansett om du skal ha en liten og hyggelig ferieleilighet for to personer, eller et feriehus til en større familie på 10 personer. Bruk vårt skjema til venstre på siden her og angi hvor mange personer dere er, så søker siden opp boliger som passer til deres kriterier.

 

Les mer om øya Mallorca

Mallorca er den største av De baleariske øyer, og er en del av Spania. Mallorca har et areal på 3.640 km2 og en kyststrekning på hele 550 km. På grunn av sin strategiske plassering vest i Middelhavet har øya blitt påvirket av alle de ulike kulturer som har bodd eller gjort stopp på øya: romere, arabere, ja til og med pirater. Mallorca mottar i dag omkring 12 millioner turister per år, de fleste av disse på jakt etter strender og sol som øyas privilegerte klima kan tilby i overflod. Mange av de besøkende velger ferieleilighet eller feriehus, da det gir den enkelte større frihet og mulighet for å ”ordne seg selv”. 

Palma er øyas hovedstad og byr på et fantastisk historisk sentrum med smale gater, elegante hus og godt bevarte historiske bygninger som Lonja, Bellver slottet og La Seu katedralen. Mallorca har to offisielle språk, kastiljansk (spansk som vi kjenner det) og katalansk. 
 

Aktiviteter på Mallorca  

Foruten den kulturelle arv som du møter i Palma og i de mange maleriske landsbyene inne på øya, er Mallorca verdenskjent for ulike aktiviteter som du også kan nyte godt av i ferien. Mallorca er blant annet et paradis for maritim turisme - her er 20.000 båtplasser fordelt på mer enn 50 havner og marinaer. Disse tar imot farkoster av alle slag, fra tradisjonelle fiskebåter til luksusyachter. Du kan enten leie båt eller være med på organiserte båtturer. Videre er Mallorca et godt sted for dykking, windsurfing, surfing, kitesurfing og vannski. 

Men Mallorca er også et paradis for deg som liker å nyte naturen, enten til fots eller på sykkel. Mallorca har utviklet et svært godt skiltsystem langs flere landeveier. Dette systemet gjør det enkelt for syklister og fotturister å komme ut i den majorkinske naturen og oppdage fantastiske landskap som kombinerer fjell og hav. For golfentusiaster er Mallorca også et perfekt reisemål. Rundt på øya finnes 20 forskjellige golfbaner som ikke kun vil tilfredsstille dine forventninger til golf, men også gir deg en riktig flott utsikt over det majorkinske landskap. For barna finnes her et variert tilbud av vannland. Takket være Mallorcas størrelse tar det aldri lang tid å komme fra ditt feriehus til de mange aktivitetstilbud.

Landskapet på Mallorca 

Mallorca byr på en 550 km lang kyststrekning og har tre ulike landskap: fjellkjeden Tramuntana i vest, et fruktbart, flatt område midt på øya og fjellkjeden Llevant i sørøst. Rundt omkring på Mallorca er det også et meget spesielt og usynlig landskap: kalkgrottene.

På grunn av Mallorcas kalkholdige geologi har øya utviklet nesten 4,000 grotter som har eksistert i mange år. Grotten Sa Gleda mellom Porto Colom og Porto Cristo er en av de største undersjøiske grotter i Europa. Den berømte Cuevas del Drach er åpnet for publikum og tilbyr en 177 m lang underjordisk innsjø. Naturparken S'Albufera i den nordøstlige delen av øya har et beskyttet areal på 2,400 hektar og er det største våtområde på Mallorca. 196 forskjellige fuglearter er registrert i dette området, og årsaken til det er at trekkfugler bruker S'Albufera som et stopp på deres vei mot sør på høsten, og mot nord på vårparten. Tramuntana fjellkjedens høyeste punkt ligger 1440 moh. Fjellene og kysten med sine fantastiske klipper og bukter er en skarp kontrast til øyas ellers flate landskap og sandstrendene langs resten av kysten.
Når du kjører til Mallorcas nordvestlige del faller Tramuntana fjellkjeden og ender i den klippeaktige landodden Formentor Kap. Dette er en landformasjon som absolutt er et besøk verdt og et av de mest maleriske steder på Mallorca som aldri har skuffet noen besøkende. Veien starter fra Port de Pollença og gir en fantastisk utsikt over den forrevne kyst. Mallorca har tre bukter: Pollença bukten, Alcudia bukten og Palma bukten – alle med lange sandstrender. Men Mallorca er også kjent for det store antallet av magisk vakre bukter med krystallklart vann. Vannkvaliteten rundt Mallorca er offisielt anerkjent og omkring 40 strender har fått det Blå Flagg (tildeles av EU). Avstanden fra et Mallorca feriehus til den nærmeste strand er kort og maksimum 30 km.

Nasjonalparken Cabrera 

Nasjonalparken Cabrera er et arkipel som består av 18 øyer og har et samlet areal på 1836 hektar. Parken er verdenskjent for dykkere og arkeologer på grunn av de mange skip som har sunket i dette området gjennom tidene. I 1916 ble skjærgården gjort om til en militærbase og denne utnevnelsen har beskyttet området fra den ukontrollerte turismeutviklingen som Mallorca opplevde på 1970- og 80-tallet. I dag er Cabreras økosystem godt bevart, og når du besøker hovedøya vil du legge merke til at lokalbefolkningen på Mallorca tar godt vare på området. I 1991 ble Cabrera erklært nasjonalpark. Du kan besøke Cabrera ved å ta båt fra Colonia de Sant Jordi eller fra Porto Petro. 

 

Gastronomi og lokale produkter

Det majorkinske kjøkken har en lang historie og er et godt eksempel på den sunne middelhavskost. Fisk, skalldyr, kjøtt, grønnsaker og frukt representerer de gastronomiske tradisjon som Mallorca tilbyr. Typiske produkter du bør få med deg når du besøker øya er: "Pa amb oli" (brød med olivenolje og tomat), "sopes" (suppe laget av forskjellige grønnsaker), "sobrasada" (en av de mest berømte kalde kjøttretter), "Queso mallorcinsk" (deilig ost fremstilt av ku og sauemelk), og "Ensaimada" (tradisjonelt søtt hvetebakverk).

Mallorca er den eneste av De baleariske øyer som dyrker vindruer og kan være stolt av det. Noen av øyas beste viner har mottatt en opprinnelsesgaranti (DO) som f.eks. D.O. Benissalem-Mallorca eller D.O. Pla i Llevant. Hvert år i mai arrangeres en gastronomisk uke i Palma for å fremme det lokale kjøkken og matprodukter, som alle naturligvis kan smake på. Men du behøver ikke å vente til mai - nesten hver by har et ukentlig marked hvor du kan kjøpe alle de typiske, lokale produkter. 

Klimaet på Mallorca  

Med beliggenhet i Middelhavet, er Mallorcas klima varmt og behagelig store deler av året. Temperaturene kan være høye på sommeren, noen ganger opp til 35 °C. Om vinteren faller temperaturen sjelden under 5 °C. Øya har et typisk Middelhavsklima med nedbør hovedsakelig på høsten. Det sies at Mallorca har omkring 300 solskinnsdager i året, noe som burde sikre en varm og deilig ferie!

 

Se alle våre ferieboliger på Mallorca her.

Se alle våre feriehus på Mallorca her.
 
Se alle våre ferieleiligheter på Mallorca her.
 

 


Leilighet og hytte i Mallorca